Jag gillar att motionera och röra på mig och har gjort det hela mitt liv.

Jag brukar säga att jag hade turen att få med motion med bröstmjölken, eftersom båda mina föräldrar motionerade från dessa att jag var barn. Om du är nyfiken på att läsa mer om hur det kanske kommer sig att jag motionerar som jag gör så hittar du det här.

Jag simtränade och simtävlade som ung. Det gick riktigt bra på tävlingarna, fast jag bara tränade ett pass simning i veckan. Till en början var det nog så för de flesta av oss unga men i takt med att åren gick började mina “konkurrenter” träna många dagar i veckan, vilket är helt förståeligt. Själv ville jag inte alls simma mer, utan slutade istället simträna helt. Jag ville pyssla med annat än bara simning och dessutom gillade jag inte tävlingsmomenten. Jag ställde alldeles för stora krav på mig själv och mådde mest dåligt vid tävlingarna. Istället provade en massa olika idrotter som basket, balett, jazzdans, judo, afrikansk dans, men höll alltid kvar löpningen som en grund.

I 20 års åldern upptäckte jag att tävling och lopp inte var något för mig. Jag ställde fortfarande alltför höga krav på mig själv, jag var en alltför dålig förlorare och jag var så nervös inför varje lopp att jag inte visste vart jag skulle ta vägen innan. Till slut blev även varje träningsrunda en tävling mot mig själv för att springa snabbare, hårdare, mer, mer mer… Och om det gick lite sämre en dag var min inre dialog inte nådig. Så jag bestämde mig för att inte delta i lopp något mer. Jag skulle träna för att jag ville det själv, men loppen och tävlingarna fick vara för min del.

…det där med lopp är inget för mig…

Och så var det. Ända fram till 2011, då min vän Jörgen Christensen kom med idén att han och jag skulle ställa upp i Åre Extreme Challenge i duoklassen.

Så vi började träna. Och ställde oss på startlinjen i duoklassen juni 2012. Och vi slutade på femte plats! Vi som bara hade som mål att ta oss runt oskadade. Det gav mersmak.
Här nedan är de större lopp jag genomfört därefter. Vid några av dem kan du läsa mer om förberedelser eller speciella händelser innan och/under loppet som är oförglömliga.

2012

5 e plats Åre Extreme duoklass mix 7 tim 59 min (forspaddling, fjällöpning, mountainbike)

Jubileumsmarathon Stockholm (40 km) 3 tim 28 min

2014

2a plats Åre Extreme soloklass 45+ dam  8 tim 32 min (forspaddling, fjällöpning, mountainbike)

Stockholm marathon (42 km) 3 tim 50 min

Cykelvasan (90 km) 3 tim 51 min

2015

3e plats Åre Extreme soloklass 45+ dam 7 tim 43 min (forspaddling, fjällöpning, mountainbike)

Stockholm marathon (42 km) Tid 3 tim 37 min

Stockholm halvmarathon (21 km) 1 tim 48 min

2016

Stockholm marathon (42 km) 3 tim 53 min

2017

IronMan Kalmar 12 tim 58 min (3,8 km simning hav, 180 km cykling, 42 km löpning)

2018

IronMan Kalmar 13 tim 00 min (3,8 km simning hav, 180 km cykling, 42 km löpning)

Stockholm marathon (42 km) 3 tim 58 min (den nya banan, 29 grader varmt)

2019

Stockholm marathon (42 km) 3 tim 55 min

16e plats Stockholm halvmarathon 1 tim 43 min, åldersgrupp kvinnor 50-54 år.

6e plats San Sebastian marathon (42 km) 3 tim 29 min – personbästa (som 51 åring!) åldersgrupp kvinnor 50-54 år:

2020

Inga lopp som en följd av Covid-19 restriktioner.

2021

5e plats Stockholm halvmarathon (21 km) 1 tim 43 min, åldersgrupp kvinnor 50-54 år.