';
side-area-logo

Women’s Health

Hela kvinnan hela livet

På Hela Kvinnans Klinik i Stockholm arbetar jag kliniskt med kollegor.

På kliniken hjälper jag dig exempelvis med
*ultraljudsundersökning av mage och bäckenbotten. Med ultraljudet tittar vi in i kroppen och du kan få faktiska svar på exempelvis avståndet mellan magens muskler (eventuell diastas). Du ser hur magmusklerna arbetar, samarbetar i olika positioner. Hur bäckenbotten arbetar och samarbetar med andra muskler. Vi tittar även på träningsteknik och vilka övningar du klarar av att utföra med viss teknik.

* bäckenbottenbesvär, inkontinens, känsla av tyngd i underlivet. Jag undersöker vaginalt (känner inuti slidan hur musklerna arbetar och om något buktar), behandlar muskler och stödjevävnad (fascia) för bättre funktion och mindre smärta, och/eller vi tittar på övningar och träning, både rehab och för att komma tillbaka till vanlig motion som löpning, styrketräning, yoga, skidåkning med mera.
Om du har känsla av exempelvis tyngd eller buktning i underlivet är det bra att du först har varit hos gynekolog, barnmorska eller liknande medicinskt kunnig som har undersökt dig strukturellt först.

*smärta svanskota eller diffus smärta i bäcken, ländrygg, höfter. Jag undersöker och behandlar både vaginalt och/eller rektalt (via ändtarmen) då det behövs för bättre funktion och mindre smärta.

*återträning efter skador, viloperioder, inaktivitet, smärta, liksom hur du kan komma igång med mer belastning och träning. Jag skickar dig sedan vidare till din ordinarie personliga tränare / terapeut eller så får du tips på vidare hjälp av duktiga kollegor.

*återträning efter operation i mage (rektusdiastas, full bukplastik), bäckenbotten (framfall, inkontinens, cancer), bröst (cancer, implantat), bäcken (ljumskbråck), allt i samråd med läkare. Hjälp att komma igång, liksom att skala upp träningen till mer belastning.

*bättre prestation för den som idrottar på hög nivå. Jag arbetar ofta med enskilda toppidrottare, med deras tränare och/eller coacher. Jag tillför de nycklar jag har och den speciella ingång som jag har till kvinnans hälsa, funktion och prestation. Idrottare från såväl konditionsidrotter (maraton, triathlon, längdskidåkning), kraftsporter (styrkelyft, crossfit) till kampsporter (boxning, brottning, MMA) och allt där emellan vänder sig till mig för hjälp.

Jag samverkar med många andra yrkeskunniga och skickar ofta vidare till andra terapeuter, läkare, gynekologer eller tränare för kompletterande undersökning/behandling/träning.
Ett brett nätverk av kunniga personer är viktigt.

Men’s Health

Fokus på mage och bäcken

Män är också varmt välkomna till Hela Kvinnans Klinik på Södermalm i Stockholm.

Du kanske upplever att

*du inte får ut full effekt av din träning eller att tränar exv magen men det blir ingen skillnad på vare sig magen eller prestation i din idrott.

*du har diffus smärta i bäckenet, ländrygg, höfterna eller kring sittben och svansben. Kanske har du ramlat hårt vid idrott eller så har smärtan mer kommit smygande.

*problem med bäckenbotten, inkontinens, smärta efter prostataproblem eller -operation.

*smärta vid sittande, svårt att promenera, svårt att få ut avföring (kan ta lång tid).

Om du har smärta i bäckenbotten eller känner igen dig i någon/alla av de tre sista punkterna ovan, är det bra att du först har varit hos allmän läkare liksom urolog för medicinsk kontroll. Därefter är du varmt välkommen att boka tid.


Med ultraljud kan vi titta in i kroppen och du får en upplevelse av hur du arbetar med exempelvis magmusklerna med god teknik eller hur bäckenbotten kan slappna av liksom arbeta.

Jag kan behandla smärtande muskler och stödjevävnad, liksom undersöka vad mer som kan påverka smärtan – vilka andra områden i kroppen eller livsstilen är också viktiga att adressera.

Vi ser till din träningsteknik och vilka övningar du klarar av att utföra med viss teknik som fungerar bäst för tillfället. Du får med dig övningar att arbeta med på hemmaplan.

Jag hjälper med återträning efter skador, viloperioder, inaktivitet, smärta, liksom hur du kan komma igång med mer belastning och träning. Jag skickar dig sedan vidare till din ordinarie personliga tränare / terapeut eller så får du tips på vidare hjälp av duktiga kollegor.

Jag undersöker, behandlar och återtränar även idrottare för bättre prestation, både för motionär liksom den som idrottar på hög nivå. Jag arbetar med enskilda toppidrottare, med deras tränare och/eller coacher. Jag tillför de nycklar jag har och den speciella ingång som jag har till mannens hälsa, funktion och prestation. Idrottare från såväl konditionsidrotter (maraton, triathlon, cykling), kraftsporter (styrkelyft, crossfit) till kampsporter (boxning, brottning, MMA) och allt där emellan besöker kliniken

Jag arbetar professionellt och har 100 % professionell hållning till besvär och problem.

När jag anser att jag inte har något att tillföra eller att något är utanför min kompetens och arbetsområde framför jag det tydligt.

Välkommen!